Garbi Schmidt fortæller om sin bog: ”Den første Ghetto”

Dato: 19/09/2022
Tid: 19:00
Vargihed: 2,5 time
Lokation: Ubuntuhuset
Adresse: Købmagergade 43
Postnr. & By: København K.

Garbi Schmidt fortæller levende og engageret om sin bog: ”Den første Ghetto”
– og Garbi håber også, at deltagerne vil fortælle om egne familiers oplevelser …

Præsentation af bogen fra saxo.com

“Den første ghetto” af migrationsforsker Garbi Schmidt er en bog om frygten for det fremmede, fattigdom, forbrydelse og manglende forståelse; en bog om ghettoernes udvikling i Danmark. 

En ussel del af København blev i 1908 døbt “Københavns ghetto” af de danske medier. Kort efter bliver en russisk indvandrer jaget vildt i området efter at have skudt sin danske arbejdsgiver. Han forsøger at skjule sig blandt de østeuropæiske jøder på Lille Brøndstræde. 

I 1970’erne er historien en anden. Her har Danmark brug for udenlandsk arbejdskraft og inviterer flittigt gæstearbejdere til landet. Resultatet er en masse grå boligblokke, hvor fremmede sprog og kulturer flyder over, og der opstår igen en diskussion om, hvorvidt udlændinge nogensinde kan formå at blive danske med alt, hvad det indebærer. Den diskussion er fortsat ind i det 21. århundrede. 

“Den første ghetto” er en skildring af den historiske udvikling, ghettoer i Danmark har taget. Sociolog Garbi Schmidt har tidligere skrevet om jødiske immigranter i det danske samfund, og med “Den første ghetto” sætter Garbi Schmidt nu fokus på de områder, immigranter og indvandrere levede – og stadig lever – i. “

Følg os på:

Bliv Medlem Nu!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Total beløb der trækkes fra dit kort 300kr.

Total beløb der trækkes fra dit kort 150kr.

Total beløb der trækkes fra dit kort 150kr.

Giv en donation