NYT FRA NEWOUTLOOK

New Outlook er en dansk-jødisk fredsbevægelse, der ud fra en dyb bekymring for bevarelsen af staten Israels eksistens og jødedommens humanistisk-etiske værdier går ind for: national selvbestemmelse for jøder og palæstinensere, to stater i fredelig sameksistens, overholdelse af internationale menneskerettighedskonventioner, at Israel lever op til landets uafhængighedserklæring og at konflikter søges løst gennem dialog, forhandling og ikkevoldelige metoder. New Outlook har eksisteret fra 1978

Vores arrangementer: januar – juni

Søndag d. 16. januar kl. 14-16.30, i Ubuntuhuset, Købmagergade 43, Kbh. K.

Stig Dalager: Vil tale om romanen “Kaos og verden” der foregår i USA under Trumps præsidentskab og både belyser de etniske konflikter og samtidig fænomenet kunstig intelligens.

Det er 7 . Bind i romanerne “Broerne til verden’ , der jo er blevet anmeldt som “verdenslitteratur” og har den amerikansk- jødisk-danske advokat Jon Bæksgård i centrum i de sidste 50 års brændpunkter i samtiden; blandt andet i 4. Bind “Skyggeland” med en historie over 9/11 i New York.

Romanen står under den amerikanske titel, Land of shadows og på baggrund af Stigs eget manuskript, foran filmatisering I Hollywood.

Stig vil fortælle noget om hele romanserien og særligt om den nyeste roman.

Romanserien foreligger nu som en sam- let paperback serie til ca 100 kr stykket.

– og vi vil gøre opmærksom på, at syvbinds romanserien ‘Broerne til verden” , som Stig vil tale om, kan købes enten samlet eller bind for bind som paperbacks .

Mandag d. 7. februar kl. 19-21.30, Ubuntuhuset: Brobygning på to hjul.

MuJu & Co. MC Danmark er verdens første motorcykelklub med særligt fokus på muslimer og jøder, men alle interesserede kan søge om medlemskab af klubben uanset religion, etnicitet eller køn. Klubben er uafhængig af religiøse, politiske og økonomiske organisationer og interesser. Klubbens rygmærke er en hånd (Hamsa/Fatimas hånd/Mirijams hånd), der er et spiri- tuelt og beskyttende symbol, som anvendes i både muslimske og jødiske kulturer.

Udover at fremme interessen for motorcykler har klubben desuden også til formål at øge gensidig forståelse og fredeligt samvær blandt religiøse-etniske minoriteter. I den forbindelse har klubben opbygget et bredt netværk, der dækker en række forskellige muslimske og jødiske grupperinger samt samfundsdebattører i Danmark.

Mandag d. 21. marts kl. 19-21, Ubuntuhuset

De hvide busser: oplæg, film og efterfølgende samtale om De hvide Bussers redningsarbejde …

René Meyrowitsch har i samarbejde med Steen Herdel skabt en film:

’Befriet fra Hitlers helvede’ om de hvide bussers redning af ca 17.000 kz fanger, filmen varer en time. Filmen beskriver den danske, norske, og svenske indsats.
René: ”Mine forældre og min bror var i Theresienstadt, derfor denne taknemmelighed til de Hvide bussers helte. Som barn vidste jeg, at de havde været i kz-lejr. Det var alt, hvad jeg fik at vide. De var stærkt traumatiserede, især min mor. Der skulle ikke meget til, før de blev sure og vrede. Så kunne de råbe og skrige. Jeg spurgte aldrig om noget og fandt min kærlighed hos min tante og onkel, som tog sig meget af mig. Men de fortalte mig heller intet. Sådan var det dengang, man talte ikke om det svære, og især børnene skulle skånes. Og jeg ved jo, at mine forældre gjorde det så godt, de kunne”.

Udtalelse fra Grundtvigs Højskole: Ele- verne var tryllebundet af filmens fortælling og gav den lange, spontane klapsalver bagefter. …

Tirsdag d. 19. april eller onsdag d. 20. april kl. 17- 22: Mariendalshallen (?)

Pesach: Vi sender meget mere ud, når ti- den nærmer sig …

Udsyn er udkommet, så husk endelig hurtigst muligt i januar at betale dit kontingent for 2022 for New Outlook og Udsyn

Medlemskontingentet for New Outlook, inklusive medlemsbladet UDSYN: 300 kr.,
Abonnement på UDSYN alene:150 kr.

Halv pris for unge under 25 år for begge dele.

Konto: Danske Bank reg.nr.1471 konto 5015944

tekstet ”2022– dit navn”

Giroindbetaling til +01< (blankt felt) +5015944

Eller gennem MobilePay: 63696

For at vi kan sende dig bladet, skal vi kende din postadresse

Hvis du vil med på vores mailingliste for at følge de løbende udsendelser af nyheder og informative aktuelle mails


KOMMENTAR

En god aften for demokratiets fjender

Israels ambassadør blev truet væk fra en universitetsdebat i London. Sløjt for England, sløjt for israelere og sløjt for palæstinensere.

AF ANDERS JERICHOW

Politiet turde ikke andet end at få ambassadøren ud i en fart. Ganske vist var Israels ambassadør Tzipi Hotovely inviteret af de studerendes netværk til at deltage i en debat på London School of Economics. Og selv var ambassadøren tilfreds med mødet – indtil protesterne mod Hotovely var så aggressive, at politiet i hast fik hende gennet ud fra universitetet.

Så var de propalæstinensiske og anti-israelske demonstranter måske godt tilfredse.

Men britisk tradition for en åben debat og ytringsfrihed havde lidt et knæk.

Ovenikøbet den 9. november – på årsdagen for krystalnatten.

Behøver det være sådan ved demonstrationer, der kritiserer Israel? Det er jo ikke ligefrem første gang, at israelere mødes med trusler – eller vold – og ikke med argumenter. Måske bekræftede det tilhængere af Tzipi Hotovely, at Israel som jødisk stat er permanent truet og primært bør indrette sig på selvforsvar, ikke på forsoning.

Men skil lige tingene ad.

For det første: Det må være totalt uacceptabelt at true israelere fra deltagelse i den demokratiske debat. Også i England, ligesom det ville være i København. Hvis vi ikke engang i vores privilegerede hjørner af verden kan opretholde en kammertone og åben, ligefrem og respektfuld debat – hvordan skal vi så forvente, at israelere og palæstinensere i deres egen heksekedel kan komme overens?

Sikke et rod. En fanatisk opvigler og bosættelsestilhænger møder antidemokratiske demonstranter.”

Bliv Medlem Nu!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Total beløb der trækkes fra dit kort 300kr.

Total beløb der trækkes fra dit kort 150kr.

Total beløb der trækkes fra dit kort 150kr.

Giv en donation