Store protester og demonstrationer i Israel

Foto: © Jack Guez, Ritzau Scanpix

En udtalelse fra NewOutlook’s bestyrelse:

New Outlook, den dansk-jødiske fredsbevægelse, blev stiftet i 1978 ud fra en dyb bekymring for bevarelsen af staten Israels eksistens og jødedommens humanistisk-etiske værdier.


Vi ser os nødsaget til nu at udtrykke dyb bekymring, denne gang for bevarelsen af staten Israels demokratiske værdier og for det stadige fravær af en retfærdig løsning for palæstinensere.

Vi solidariserer med de israelere, der lige nu går på gaden for at demonstrere mod udemokratiske retsreformer, ligesom vi støtter de ugentlige demonstrationer foran Den israelske Ambassade i Danmark, som sidste uge også sluttede sig til strejken i Israel.

Vi frygter følgerne af regeringens foreslåede indskrænkning af den israelske højesterets beføjelser.

Ligeledes er vi dybt bekymrede over de israelske bosætteres vedvarende og voksende okkupation af palæstinensiske landområder, som f.eks. i Sheikh Jarrah, der fører til stadig hyppigere voldelige sammenstød.

Bosættelserne er siden 1979 blevet fordømt adskillige gange af FN.
New Outlook fordømmer også bosættelserne og ser dem som den største forhindring for varig fred i området.

Vi vil samtidig – ligesom medlemmer af det israelske militær – udtrykke bekymring for de voldsomme sammenstød mellem palæstinensere og israelske bosættere, der har kostet så forfærdeligt mange menneskeliv.
De tiltagende sammenstød har frygteligst konsekvenser, og det umuligt ikke at anerkende, at den unødvendige og ulovlige besættelse koster palæstinenserne uforholdsmæssigt mange liv
– og at besættelsen kun svækker sikkerheden i Israel og håbet om en fredelig løsning med oprettelsen af en palæstinensisk stat ved siden af Israel.

New Outlook opfordrer til fornyet dialog og tillidsskabende forhandlinger omkring fredelige løsninger mellem israelere og palæstinensere og mellem israelere indbyrdes.

Bestyrelsen for New Outlook

31/03- 2023

Læs Også